BAJRAMSKE PRIČICE- ENVER I VELIDA

| 12/09/2016

visoko-zaljubljeni1q

Uvijek se lako primim na fejsbuk umotvorine Zenaide i Nikole. Priča u koju se utkala Zenaida fakat se najbolje uklapa umjesto bajramske čestitke gdje mi vazda malo visi ono “Olsun” pa koristim starinsko “bajrambarčula”, mada i to nije u dekiku ispravno, al’ od srca je. E sad, za romantičare ide simpa priča, “maznuta” od Dinine mame. Ako se bude bunila, vadiću se da sam u Vijeću roditelja što bi moglo valjat kompletnom V2 “donje škole”. Helem Zenaida piše ovako:

Ne volim pretjerano ove masovne grupe, uključili su me u par njih, ali slabo ja to pratim, uvijek sam bila žešći individualac, ali jutrošnja priča na jednoj od njih mi je uljepšala dan, pa bih je podijelila sa svima ostalim. A počinje postom:

“Može l’ malo romantike? Sinoć u 19h u Zenici u bus za Vitez ulazi dečkić, dotjeran, friške frizure, sakoić je tu, buket cvijeća i sjeda, poče vrtiti mobitel po rukama, čačka kosu, štima se. Nervozan, strašno. Pita ga čiko jedan: Dokle ti tako dotjeran i tako nervozan? Kaže: Idem zaprositi djevojku. Ne zna ona ni da dolazim, ja sam se sav oduzeo, preznojio, sve kontam jesam li sve kako treba pripremio. Okrenem se, pogledam ga, pitam: Šta još trebaš pripremiti? Kaže: Ma cijeli dan maštam o malo kiše, ona voli kišu, kupio sam ljiljane, ona ih voli, prsten sam pripremio i zakazao termin za vjenčanje, šta da mi kaže NE? Čak sam i posao u Njemačkoj dobio, a bez nje, majke mi, nikud ne idem. Zgledamo se nas par, ja se sva naježila, Enver naš u Vitezu jedva od nervoze izađe iz busa (s bismilom, desnom nogom hehehe).

Pa ako mu je djevojka ovdje među nama ili ako joj je drugarica neka ovdje, de neka nam kaže šta je rekla Enveru, je l’ pristala, vazdan o njima razmišljam.

Nekoliko komentara ispod javlja se djevojka sa slikom u prilogu i kaže da je pristala. A onda skontam da djevojku znam preko njenih pjesama, koje sam jednom u cugu pročitala, dakle posredno, ali računam da kad pročitaš nečije pjesme, znaš ga vjerovatno bolje nego da si hrpu kafa s njim ili njom popio, i preko tih pjesama mi je pravo draga, i onda mi bude još draže što je riječ baš o jednoj takvoj, ako ništa, a ono umjetničkoj duši (da sad ne nabrajam detalje).

I kontam nešto, kud ćeš ljepše čestitke za Bajram od ovakve istinite priče? Bajram šerif mubarek olsun svima i želim vam barem upola ljubavi danas kao kod Envera i Velide.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.