ADHA HALILOVIĆ- KRALJICA BOSANSKIH PITA I KOLAČA

| 13/02/2018

Nedavno održani humanitarni bazar za Meliku Berhamović u Šarenim Hanovima, otkrio je jednu zanimljivu osobu iz svijeta domaće kuhinje i tradicionalnih jela. Adha Halilović je tog dana prikupljajući sredstva za Melikinu operaciju, zahvaljujući ukusnim specijalitetima, prikupila preko 500 maraka samo na svom štandu. Teško je bilo doći do mogućnosti da prozborimo par rečenica i da je predstavimo za raju koja je ne zna. Narudžbe i poštivanje rokova za iste. Nije bilo vremena, ali smo je konačno “upecali”.

Adha Halilović je 26-ogodisnja supruga, majka trogodišnje djevojčice. Uskoro i diplomirana profesorica Bosanskog jezika i književnosti. Pored svih obaveza, fakulteta i ostalog, posebno mjesto u njenom srcu zauzima kuhinja te kulinarstvo. Taj talenat je naslijedila od svoje rahmetli majke, koja joj je ljubav prema kuhinji, u amanet ostavila…

Obzirom da nema posla u njenoj struci, te kako ne bi trpjela njena porodica stalnu odsutnost od kuće, odlučila je svoj hobi pretvoriti u samostalan biznis, te se odlučila na posao od kuće.

“Dok živim ja, živjet će i moja ljubav prema kulinarstvu. Jednostavno živjet će moja mama, jer sve to dugujem njoj. Solidno mogu zaraditi, kao što ste imali priliku vidjeti, osvjetlala sam obraz kod svojih mušterija. Broj narudžbi iz dana u dan raste.”- rekla nam je Adha, kraljica bosanskih jela.

Raja naručuje sve i za svaku priliku. U zadnje vrijeme dobro idu rolovane hurmašice i mantije i naravno baklave.

Tajne recepture ne otkriva. Veli da sve radi sa ljubavlju. Velika podrška su joj muž Ensad, inače glavni degustator i kćerkica Iman. Kad se ljubav utrostruči nema jela koje ne uspije. Možda malo trpi Ensadova kilaža.

Za narudžbe je najbolje potražiti na FB stranici. Ako Vam obeća, znajte da će ispoštovati i kvalitet i rokove.

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.