26 VISOČKIH MJESNIH ZAJEDNICA I OKO 250 (NE)RADNIKA U SAVJETIMA ISTIH

| 13/02/2018

Novi testovi su pred Savjetima Mjesnih zajednica. Snijeg koji ne kani prestati do večeras, mogao bi napraviti manje ili veće probleme. JKP “Visoko” na vrijeme uradi svoj dio posla, ali uvijek ostane dio za lopatanje koji moraju obaviti mještani uz asistenciju Savjeta MZ.

Poplave od prije desetak dana otkrile su drugu stranu medalje. Bilo je predsjednika MZ koji su za poplave i štete nastale izlijevanjem potoka prebacili na sve osim na sebe. Ne valja narod, ne valja vlast, niko ne valja osim NJIH. Osnovne karike i baze lokalne vlasti. Prepoznaće se likovi vjerovatno u svoj svojoj nesvijesti i zapitati šta su to oni kao pojedinci- lideri uradili da do poplava ne dođe. Najlakše “stoju” u džep a za MZ ko te pita do novih izbora kada se ide od vrata do vrata uz molbu tipa “glasajte za mene- sredićemo šta treba” i evo mala hedija. Kafa, šećer, sok, keks… su elementi kojim se dobija glas za vlast u MZ. Obično ih treba manje od 100.

Zaviriti na račune pojedinih MZ je jezivo. Dok su neke u plusu, ima ih sa par stotina hiljada u minusu. Treba biti majstor pa trpajući u svoj džep, napraviti tolike minuse i ostaviti ih u amanet novim predsjednicima.

Neozbiljnost i nerad su odlika dobrog dijela predstavnika MZ. Od 26, možda je 6 primjer kako se treba raditi i boriti za svoje mještane. Svaljivati krivicu na komšije zbog nastalih belaja, nije baš korektno bez pitanja o sopstvenoj odgovornosti. Ovaj put bez imena. Ako se javašluk nastavi, idu imena negativaca, ali i pozitivni primjeri.Spavaju li mirno Liješeva, Porječani i neke MZ i ogranci u gradskom jezgru?

Objavljeno u: Hronika

Komentari zatvoreni.